onsdag 20 juni 2012

Sommarprojekt!

Mitt sommarprojekt är att göra om mammas och pappas altan och att inreda fint i Emmas rum. Mammas och pappas altan fixar jag lätt, jag ska byta ut dynorna från soffan och från stolarna mot svarta från Jysk. Jag ska slänga ut det runda bordet i hörnan, slänga ut blommorna och annat trams som finns där.. Jag vill köpa en "prydnadsstege". Eller det ser ut som en stege men det är typ hyllor i olika storlekar, bredast längst ner och så smalnar de av ju längre upp man kommer. Jag har sett det hemma hos någon men jag har ingen aning om vart det finns och köpa :( ... Sen ska jag mysa till det med fina lyktor och nån fin blomma. Ja lite smått fix sen är det klart.

Emmas rum är det STORA och SVÅRA projektet! Alltså den ungen är makalös!! Såå mycket skit hon har på sitt rum, papperslappar -  allt från kvitton till postit, leksaker (!!!), BÖCKER, smycken mm. Hon har så många pennor och skrivböcker att det lätt hade kunnat räcka till hela hela hennes skolgång. Hon behöver inte handla mer. Problemet är att hon vägrar slänga något utav det. Inte bara slänga hon vägrar plocka ner det i lådor för att ta ner till källaren. Hon har tillomed sina Barbies uppe, hon leker inte med de, men de står fint på hyllan och samlar damm. Hon har en jättefin rosa Barbie klocka som hon inte använder. Jag försöker få henne  att ge bort den men NEJ, den ska hon ha kvar.
Hur får man en 11 åring att göra sig av med skit!!? Hur!?

Det här projektet ska jag börja med när mamma och pappa har åkt på semester och det är om två veckor. Jag kan inte börja med det nu dels för att mina föräldrar aldrig hade tillåtit att jag köper in en massa saker till deras altan eftersom det är slöseri med pengar och dels för att Emma får absolut inte vara i närheten när jag slänger bort allt skräp från hennes rum. Hon hade bara tagit tillbaka det. Det roliga är, när jag har slängt bort saker eller när jag lagt undan de så märker hon inte ens att de är borta! Så nu måste jag vänta två veckor till och sen är den stora frågan kommer jag hinna göra iordning allt det här!?

Emmas rum. Mattan ska bort och alla gosedjuren från sängen.


Mina föräldrars altan.


Här är stegen som jag vill ha. Men jag vill ha den i brunt eller i svart.


Är det någon som har något inredningstips så får ni gärna höra av er!2 kommentarer:

  1. Stegen finns att köpa på Hässleholms möbelaffär!!! Lycka till!

    SvaraRadera