fredag 15 mars 2013

Komodo - kabaré kalabalikGlömde berätta om den fantastiska kbaré föreställningen vi såg i slutet av februari. Den 28/2  såg vi Komodo föreställningen på kulturhuset i Hlm. En helt makalös kabaré!  

När jag läste om föreställningen i kulturhäftet fick jag en uppfattning av att det var en trumsshow där de använder olika redskap som trummor och med det gör en musikshow. Jag tänkte mig en show i stil med gruppen Bounce. Så jag bokade biljetter till mig och André, Ivan och Caroline och till Emma. Showen var på en torsdag, började rätt sent på kvällen och varade i två timmar.  De andra var lite skeptiska till hela grejen men vi kom överrens att kanske bara se första halvan av föreställningen och sen sticka hem så det inte blev allt försent eftersom alla skulle upp och jobba dagen efter. Men eftersom showen var sååååå bra stannade vi och såg hela showen och ville dessutom se mer! Det var nog ingen som ville att den skulle ta slut!

Det var en föreställningen som innehöll trumshow, burlesque show, cirkus och en hel del humor! Vi satt och skrattade oss igenom heeela tvåtimmarslånga showen! Det var fem killar, alla hade en speciell karaktär, de spelade trummor, gjorde en parodi på pojkband, drev med danskar, tyskar och med översexuella congatrummare. De var så underbara, så duktiga och fängslande! Hela salen skrattade, applåderade, visslade och skrek! Det var helt fanstastiskt! Länge sen jag skrattat så mycket  och länge sen jag sett nåt så bra. Man kan gå in på Youtube och titta på några av deras spelningar eller så kan man besöka deras hemsida http://www.komodo.nu/ .

Men har ni möjligheten att någon gång se Komodo så måste ni göra det! :D Några av recensioner som finn på deras hemsida: 

En trumvirvel, två, tre, fyra fem … sen brakar kalabaliken loss i denna makalösa kabaré. Fem trummisar tar andan ur publiken, får oss att jubla, skratta, fnissa, tjuta, stampa med fötterna och klappa händerna. Det liknar inget annat jag har sett, det är hög klass, mycket humor – och allvar – av otroligt skickliga slagverkare. 

Egentligen är det rena cirkusen. De fem killarna utför olika nummer och konststycken, solo och tillsammans. Häpp! De jonglerar med trumpinnar, samtidigt som de spelar. Häpp! De dansar med sina trummor. Häpp! De brister ut i smörsång. Och dansar balett. Häpp! De slåss om instrumenten, samtidigt som de spelar. Häpp! Med högst allvarliga miner ger de en mycket seriös konsert – på trianglar. 

Det går inte att berätta allt. Men ibland hinner man knappt hämta sig mellan skratten. De fem på scenen hittar hela tiden på nya tricks, det ena galnare än det andra. Till de roligaste numren hör det där en av killarna leker cirkusdomptör och leder en ”kör” med gosedjur eller försöker få ett gosedjur att hoppa genom en ring. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar