Cupavci
Smet:
4 ägg
6dl socker
4dl mjölk
1/2 dl rapsolja
8dl mjöl
1msk bakpulver
Glasyr:
2dl mjölk
100g blockchoklad
50g smör
1 msk kakao
kokos
Gör såhär:
* Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna.
* Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 20-30 min på 200 grader.
* Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.
* Gör glasyren, smält allt i en kastrull.
* Doppa kakorna i glasyren och sedan i kokos.
En miljon bitar
250g mjöl
250g valnötter (malna)
250g socker
250g smör
2 äggulor
Blanda ihop allt till en jämn smet. Låt stå i kylen i ung 30 min. Ta ut och rulla ihop små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med fingret i varje boll så det blir en lite fördjupning. Grädda i ugnen i 15min på 150 grader. ta ut plåten och låt kakorna svalna en stund. Fyll de sedan med smält vit blockchoklad eller sylt.
Hoppas det smakar!
Här i Aussie finns kakor som ser ut som dina cupavci, men dom heter något annat! :) god jul & gott nytt år!!
SvaraRadera