söndag 2 juni 2013

Nagelvård

För någon helg sen var jag på nagelvårdsparty hos min vän Carina. Carinas dotter Annica är nagelterapeut och det var hon som höll i nalgevårdspartyt. Hon visade upp fina produkter från märket REQ och vi fick även en fin manikyr på en nagel för att se hur länge manikyren höll. Annica berättade om vikten av att vårda sina naglar, smörja med olja och nagelkräm för att undgå torra nagelband och för att stärka nagelbanden och naglarna. Det är ändå så att huden runtom och under nageln är till för att skydda nageln mot bakterier. När man har torra nagelband är det lätt att man går och biter och drar väck nagelbanden, det känner vi alla igen. Problemet är bara att vi då biter bort "skyddet" och gör det lättare för bakterierna att fastna under nageln vilket tyvärr kan leda till svampinfektion.  

Jag får väldigt väldigt torra händer och naglar under vinterhalvåret och har väldigt svårt att hitta en bra handkräm och nagelkräm som återfuktar och vårdar händerna. Sen är jag även slarvig med att använda en handkräm kontinuerligt och inte bara då och då. Jag ville iaf testa nagelvårdskrämen från märket REQ som Annica visade upp, så jag beställde den. Nagelolja hade jag hemma sen innan så nu kunde experimentet börja!


 Såhär såg mina naglar ut innan jag började smörja in de med nagelolja och nagelkräm. Både naglarna och nagelbanden var väldigt torra. Jag har alltid haft starka naglar och lätt för att låta naglarna växa utan att de gått av. Men när de är såhär torra ser det inte så mysigt ut, det ser bara ovårdat och oatraktivt ut! Så jag började min process med att smörja in mina naglar. Först smörjde jag med nagelolja, jag masserade in oljan ordentligt över varje nagel. Därefter smörjde jag med nagelkrämen, en liten klick kräm på varje nagel och så massera in ordentligt. 

 Redan efter en vecka fick jag se resultatet! :) Fina glansiga naglar och fina mjuka nagelband. När naglarna är vårdade är det även lättare att applicera nagellack och då håller även nagellacket längre. 

Att vårda naglarna är inget svårt bara man får in det som en rutin i vardagen. Jag brukar smörja in mina naglar på kvällen när jag sitter i soffan och tittar på TV, då gör jag ändå inget annat vettigt. Så perfekt timing.  Sen behöver man inte smörja in varje kväll om man inte vill, man kan ta några gånger i veckan bara man smörjer och vårdar de. Nagelolja och nagelkräm rekommenderas starkt till alla som vill ha fina naglar! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar