söndag 17 februari 2013

Myter om träning

Hittade det här på min favvo träningsblogg!
http://rara-sara.blogspot.se/2011/04/myter-om-traning.html



Äter du efter klockan 18 går du upp i vikt 
Falskt. 
Ämnesomsättningen förändras högst marginellt under tiden man är vaken så det är ingen fara att äta senare. Ska du träna på morgonen dagen efter bör du dessutom fylla på energiförrådet på kvällen, säger näringsforskaren Magnus Nylander.



Får man inte träningsvärk har träningen inte gett något
Falskt. 
Tränar man mycket och regelbundet får man sällan träningsvärk. Den kommer i stort sett bara om man tränat fel eller om man kör övningar kroppen inte är van vid, säger förre brottaren Martin Lidberg.



Först efter 40 minuters konditionsträning startar fettförbränningen.
Fel, fel, fel
Fett förbränns hela tiden, tillsammans med kolhydrater. Redan under uppvärmningen ökar fettförbränningen och det är som högst procentuellt sett när du motionerar på en nivå som känns lätt ansträngande. Vid hårdare träning tar kroppen procentuellt sett mer energi från kolhydrater, men eftersom hela förbränningen ökar har du ändå en bra förbränning av fett. Däremot kanske du inte orkar motionera lika länge på den nivån.




En rask promenad förbränner lika mycket som en springtur.
Ja, om det handlar om lika många kilometer. Man gör nämligen av med ungefär lika många kalorier under en viss sträcka oavsett om man går raskt eller joggar. Skillnaden är att rundan tar kortare tid när man joggar.



Man måste träna lågintensivt, till exempel promenera, för att fett ska förbrännas.
Ser du till andelen fett vid förbränningen, är den större under en promenad. Men du bränner större mängd fett när du tränar högintensivt, till exempel springer. Energiåtgången är så mycket större. Dessutom förbränner du efteråt om du tränat hårt. Att träna styrka är också ett bra sätt att öka förbränningen. Musklerna är kroppens kraftverk och har den unika förmågan att bränna fett dygnet runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar